Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Спортивні онлайн-івенти для співробітників в «Аврорі»

Наша компанія має чималий досвід проведення спортивних заходів для співробітників. Оскільки перший офіс підтримки знаходиться в Полтаві, відповідно саме його працівники брали участь в цих івентах. Адже передбачали фізичну участь. Але з часом постало питання, як залучити до активностей й інших співробітників мережі, адже вона охоплює всю Україну. Саме так в «Аврорі» почалися з’являтися перші онлайн-івенти.

 

Такий формат дозволяє долучитися до челенджу чи марафону, де б ти не знаходився і де б не працював: в офісі, на складі чи в магазині. І якщо «живі» івенти ставлять учасників в певні рамки (місце, дата, час), то онлайн-заходи більш гнучкі та лояльні в цьому плані: на завдання завжди є достатньо часу, щоб виконати його упродовж дня, та надіслати фото- чи відеозвіт в корпоративний чат. А варіативні умови передбачають будь-який рівень фізпідготовки. Як показав досвід, це значно розширило аудиторію та забезпечило різноманітність учасників.

 

Крім користі для здоров’я, онлайн-спортчеленджі — це ще й чудова тімбілдінгова складова. Учасники з абсолютно різних міст та підрозділів знайомляться, обмінюються досвідом, підтримують один одного та взаємно стимулюють до досягнення кращих результатів.

 

Які спортивні онлайн-івенти проводили для аврорівців?

  1. 42-денний онлайн-челендж «Лютий мультидвіж» — цей захід ми запустили 22 лютого 2022 р. і змушені були перервати через початок повномасштабного вторгнення. Але вже в червні відновили його. Суть полягала у щоденному виконанні рекомендованої вправи: 42 дні — 42 вправи / завдання.

 

  1. Онлайн-марафон фітнесу «Вмикайся». Цей челендж припав на період блекаутів. Саме тому чимало фото-, відеозвітів про виконання завдань були зроблені при світлі свічок чи ліхтариків. Марафон тривав 21 день, адже існує думка, що за такий час вдається сформувати та закріпити звичку. У цьому випадку звичку регулярно займатися фізактивністю, хай навіть 5 хв на день. 

 

  1. Планка-челендж. Учасники стартували з 20 секунд стояння в планці, а за 21 день челенджу поступово дійшли до позначки в 2 хв. 30 сек.

 

  1. Батл «Присідання проти бурпі». Цікаве поєднання — подумаєте ви. Так і є. Ми завжди відкриті до пропозицій від співробітників, а коли їх кілька різних, то ми не обираємо, а вдало поєднуємо. І результат лідерів вразив — 2585 присідання (за один підхід) зробив Максим Ус. 125 бурпі (за один підхід) виконала Ірина Цибуляк. 

 

  1. Челендж «Крокуй до перемоги». Під час повномасштабної війни більшість організаторів заходів, в тому числі спортивних, проводять їх з благодійною метою. Так зробили й ми: учасники челенджу фіксували свою щоденну активність — кількість пройдених кроків, які конвертувалися в гривні-донати. За час челенджу аврорівці «находили» майже 20 млн кроків. У результаті загальна сума донатів сягнула 24933 грн. Усі учасники(ці) відправляли свої кошти на той збір, який бажали підтримати, або донатили на офіційні рахунки фондів, що підтримують ЗСУ.

 

  1. Марафон Аврори «RunBike» стартував з середини весни, коли більшість після «зимової сплячки» дістає велосипед або бігові кросівки. Головна ціль марафону була — додати активності у повсякденне життя аврорівців. За подолані кілометри велосипедом чи бігом нараховували бали. Додаткові бонуси отримували за здибанки з колегами, «зібрані» магазини «Аврора» на маршруті велозаїзду чи пробіжки (у форматі селфі) та відмітки в соцмережах.

 

  1. «Моя ціль: 31 день». Під час реєстрації кожен ставив собі ціль на місяць: наприклад, тренуватися або бігати тричі на тиждень, спати по 8 годин чи відмовитися від солодкого й кави, медитувати й практикувати йогу, навчитися віджиматися та стояти в планці, підтягуватися й стрибати на скакалці, кататися на вело й приймати холодний душ зранку. Учасники та учасниці поділилися своїми враженнями після марафону:

 

«Дякую за марафон, це крута розгрузка після насиченого робочого дня».

 

«Було дуже цікаво спостерігати за іншими учасниками, як вони досягають своєї цілі. Я теж не відставав і старався досягти її — разом веселіше і цікавіше, мотивація є».

 

«Завдяки марафону відновив нарешті практику медитації, що збирався зробити останні декілька років».

 

«Це було класно! Крім цілі (ходити в тренажерку), почали бігати».

 

«Атмосфера в чаті додає енергії та посмішки на весь день».

 

«Бажаю усім не зупинятись та досягати нових цілей».

 

Наші онлайн-челенджі вже повертаються після літніх канікул й на аврорівців чекають нові, ще цікавіші та амбітніші виклики.