Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Настільний теніс в Аврорі: як гра в обідню перерву переросла в традиційні змагання

На прохання співробітників на спортзонах офісу підтримки та розподільчого центру в Полтаві свого часу облаштували місця для гри в настільний теніс. Тепер тут завжди можна почути характерний стукіт м’ячика. Щоб розвивати інтерес аврорівців до активного дозвілля під час перерв на роботі, за останній рік організували 4 турніри з настільного тенісу. Це не тільки популяризує гру, а й виводить її на вищий рівень та додає досвіду гравцям. 

У теплу пору року в пінг-понг грають на вуличних спортзонах, а на холодний період столи переміщують в приміщення спортзалу. Таким чином вдається майже безперервно влаштовувати турніри, які завжди тривають до кількох місяців. Адже спочатку відбуваються групові, а вже потім фінальні стикові ігри. 

Для аврорівців змагання проводили в різних форматах — як індивідуальні, так і парні. Якщо на одному з турнірів напарника по грі можна було вибрати самостійно, то на іншому — це відбувалося рандомно, що додавало азарту та інтриги. 

Нещодавно саме завершився літній турнір з настільного тенісу «Пінг-понг батл». Його провели у два етапи: перший, основний етап, де кожен зіграв з кожним; другий етап, де учасники змагань поділилися на Вищу і Першу лігу та визначили переможців в обох лігах. 

 

Вища ліга:

  1. Козленко Олександр
  2. Васько Дмитро
  3. Жила Ігор

 

Перша ліга:

  1. Дунай Олександр
  2. Плющик Едуард
  3. Бершак Єлизавета

 

Чому ж настільний теніс — це чудовий спосіб активно провести свою перерву на роботі?

Під час гри у настільний теніс залучене все тіло — від голови до пальців ніг. Саме тому цей вид спорту має безліч переваг як для фізичного, так і психічного здоров’я людини:

  • Поліпшує зорову концентрацію
  • Зміцнює тіло, особливо суглоби та м’язи спини та рук.
  • Допомагає схуднути. 
  • Розвиває рівновагу. 
  • Стимулює роботу мозку. 
  • Покращує рефлекси. 

Олександр Козленко, який брав участь у всіх турнірах з настільного тенісу для співробітників «Аврори» й щоразу вигравав або посідав призове місце, поділився своїм секретом успіху в цьому виді спорту:

 

«Ракетку для настільного тенісу мене навчив тримати батько, ще коли мені було 5 чи 6 років. Але лише з 5 класу почав займатися з учителем фізкультури, який мав спортивні розряди з волейболу і тенісу. Він «підсадив» весь наш клас на ці види спорту, — розповів Олександр. — Настільний теніс мені подобається, тому що в ньому поєднується фізична сила, техніка і розум. Тут неможливо буде досягти високих результатів, якщо не працює хоч одна з цих складових».

 

У вересні стартує наступний парний турнір. Команди вже готуються, щоб на гідному рівні змагатися за звання «кращих».

 

«Високе місце в турнірах, а особливо перемоги — це наполегливі тренування, гра з рівними або з сильнішими суперниками, — пояснює Олександр Козленко. — Також іноді посміхається фортуна і можна виграти вже програну партію. А ще підтримка друзів і колег відіграє досить важливу роль, дає впевненість у своїх силах. 

Якщо хтось хоче грати в настільний теніс, але досі вагається — турніри створюють не лише для того, щоб визначити переможців, а й щоб знайти нових друзів і нові емоції».