Аврора for_partners contact_centre [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Фонд EEGF III компанії Horizon Capital інвестує в мережу роздрібних магазинів «Аврора», що нараховує 650 магазинів формату «dollar store», з метою забезпечення подальшого розвитку бізнесу в регіоні

6 липня 2021 р. - Київ, Україна: Horizon Capital, провідний фонд прямих інвестицій, що підтримує швидко зростаючі компанії у країнах Центральної та Східної Європи, та торговельна мережа «Аврора», яка є одним з лідерів у сегменті роздрібних магазинів формату «dollar store» в Україні, оголосили, що фонд Emerging Europe Growth Fund III з капіталом $200 млн., який знаходиться під управлінням компанії Horizon Capital (EEGF III), придбав міноритарний пакет акцій «Аврори», ставши єдиним інституційним інвестором поряд із засновниками компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються. Засновники та управлінська команда «Аврори» продовжать втілювати в життя свою формулу успішного підприємництва, зберігаючи за собою контрольний пакет акцій та операційний контроль над бізнесом. Масштабна інвестиційна підтримка фонду спрямовуватиметься на розгортання національної мережі протягом наступних 5 років, розширення логістичної інфраструктури, а також вихід мережі «Аврора» на інші регіональні ринки. Крім того, частину коштів буде використано для подальшого розвитку на базі магазинів «Аврора» роздрібної платформи для невеликих місцевих виробників в Україні, що в подальшому дозволить інтенсифікувати імпортозаміщення та посилити позиції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку.

Головний офіс торговельної мережі «Аврора» знаходиться у Полтаві. Мережа є лідером на українському ринку магазинів формату «dollar store», та нараховує понад 650 торгових точок. «Аврора» була заснована в 2011 році Левом Жиденком, Тарасом Панасенком та Лесею Клименко, які разом зі своєю талановитою командою вирішили здійснити революцію в галузі роздрібної торгівлі в Україні та регіоні. «Аврора» пишається своєю прогресивною корпоративною культурою, орієнтованою на високі результати, горизонтальною організаційною структурою та передовими практиками, які роблять її більш схожою на ІТ-компанію, аніж на традиційного рітейлера. Відданість принципу досконалості в роботі та бажання створювати найвищу цінність для споживачів дозволили «Аврорі» швидко розширитися та за останні шість років збільшити кількість магазинів у 10 разів. Використання переваг дисконтного сегменту та програм лояльності, що забезпечують споживачам постійні знижки та вигідні покупки, убезпечує «Аврору» від економічного спаду, доказом чого є показники швидкого зростання протягом всього періоду існування мережі.

«Ми радо підтримаємо «Аврору», щоб і надалі втілювати в життя сміливу візію Лева, Тараса та Лесі, які за десять років зуміли розбудувати надзвичайно успішний бізнес, яким неможливо не захоплюватися, – прокоментувала Олена Кошарна, засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital. – За укладення цієї угоди відповідав Василь Тофан, партнер у Horizon Capital, котрий відразу розгледів потенціал «Аврори» та її прагнення до найвищих стандартів взаємодії з клієнтом».

«Аврора» чудово вписується в інвестиційну стратегію EEGF III з підтримки провідних регіональних компаній, які демонструють високі темпи зростання, - зазначив Василь Тофан, партнер у Horizon Capital. – «Керівництву мережі вдалося досягти надзвичайних показників росту: ми були вражені високими стандартами професійної діяльності та їхнім операційним досвідом. Разом із засновниками та менеджерами ми докладемо максимум зусиль для виведення компанії на IPO на одній з основних бірж, де використаємо привабливість формату «dollar store» у всьому світі».

Лев Жиденко, співзасновник «Аврори», підсумував: «Ми раді залучити до нашого бізнесу такого поважного міноритарного інвестора, як Horizon Capital, за допомогою якого сподіваємося перейти до наступного етапу нашого стрімкого розвитку. Ми прагнемо використати досвід, широку партнерську мережу та напрацювання цього фонду для прискорення темпів нашого зростання в Україні та розширення нашого бізнесу в Центральній та Східній Європі. До того ж, ми хочемо підтримати місцевих українських виробників, збільшивши у своєму асортименті частку їхніх товарів, яка зараз становить 65%, і тим самим посприяти відродженню та подальшому зміцненню позицій українських стартапів та невеликих виробників на внутрішньому ринку. З нашою допомогою вони також зможуть отримати вихід на нові ринки для експорту своєї продукції».

Horizon Capital є провідною інвестиційною компанією в Центральній та Східній Європі, яка управляє фондами прямих інвестицій (більше 40 інституційних інвесторів з сукупним капіталом понад 350 млрд доларів США) з активами понад 1.1 млрд доларів США та більш ніж 27-річним інвестиційним досвідом у регіоні. Компанія є активним інвестором, що підтримує підприємців–візіонерів, які трансформують бізнес-середовище в Україні та регіоні. Horizon Capital відома своєю сильною командою, відданістю принципам прозорості, корпоративного управління, сприянням реальному зростанню вартості компаній та історією успішних інвестицій. Детальніше на сайті www.horizoncapital.com.ua

Торговельна мережа «Аврора» – один з лідерів в сегменті магазинів формату «dollar store» в Україні. Формат «dollar store» - міжнародно визначений формат магазинів соціально спрямованих товарів з орієнтацією на ціну в 1$. В Аврорі переважна більшість товарів коштує від 5 до 50 грн. В Україні такий формат іноді називають «1000 дрібниць». Мережа компанії, заснованої в Полтаві в 2011 році, наразі нараховує більше 650 фірмових магазинів. В «Аврорі» використовують прогресивний технологічний підхід у веденні бізнесу, забезпечуючи йому швидкі темпи розвитку: за останні шість років мережа зросла більш ніж у 10 разів. Детальніше на сайті www.avrora.ua.