Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

«Аврора» відновить будинок 14-річного Сашка, що став героєм кліпу Imagine Dragons

Ділимося з тобою історією, яка ще раз доводить, що взаємодія та підтримка здатна творити дива та змінювати наш світ на краще.

У травні 2023 року амбасадори платформи UNITED24, американський гурт Imagine Dragons, презентували кліп на композицію Crushed. Його головним героєм став 14-річний Сашко з Новогригорівки Миколаївської області, чий будинок зруйнований внаслідок російських обстрілів.

Режисером кліпу, який привернув увагу до історії Сашка, став Тай Арнольд, автор найпопулярніших відео Imagine Dragons. Тай зустрів Сашка під час двомісячної подорожі Україною.

«Я познайомився з Сашком, коли доставляв гуманітарку в його село, Новогригорівку. Я дивився на зруйновані будинки й помітив, як Сашко блукає на самоті. Ми почали спілкуватись, і я дізнався його історію, зняв відео з ним, поки ми розмовляли. Поспілкувавшись з Imagine Dragons про кліп, я відчув, що кадри з Сашком можуть розповісти важливу історію про Україну та війну. Зрештою Сашко погодився, і я дуже радий, що ми створили добру історію, яка змінила його життя», — прокоментував Тай Арнольд.  

«Коли Тай приїхав в Україну, ми подумали, що він обмежиться Києвом, максимум областю, але він поїхав далі. Два місяці він подорожував сходом та півднем України попри постійну небезпеку, зустрів Новий рік з українськими військовими в Бахмуті. А потім повідомив нам, що зняв щемку історію про хлопця і думає, що з цього вийде кліп для Imagine Dragons. Звісно, ми були неймовірно вдячні, адже кожна така робота — це можливість знову і знову нагадувати світу про війну в Україні. Кліп Crushed неможливо було дивитися без сліз. І ми одразу зрозуміли, що маємо допомогти Сашкові повернутися додому. Тож ми попросили про допомогу нашого постійного партнера — мережу “Аврора”. Все погодження зайняло 10 хвилин. І за цю миттєву реакцію, за щирість ми низько вклоняємося усім донорам UNITED24», — говорить Ярослава Гресь, координаторка UNITED24.

Завдяки зверненню фандрейзингової платформи UNITED24 команда «Аврори» дізналася про історію Сашка та вирішила підтримати його — відновити будинок.


«Будинок Сашка суттєво зруйнований, відбудовувати цілі фрагменти потрібно з нуля. Тож ми вирішили додати ще пару кімнат і веранду, про яку мріяла Сашкова мама. Будівельники поспішають, за пару місяців обіцяли здати роботи. Усі долучені до цього проєкту команди відчувають причетність до історії хлопця, який відмовився від будь-яких пропозицій переїхати в місто чи в інше село, від нового будинку чи квартири, бо його єдина мрія — повернутися в рідний дім. Ми раді допомогти цій мрії здійснитися», — говорить Тарас Панасенко, генеральний директор «Аврори».