Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Аврора та Світло надії – успішний кейс соціальної взаємодії

Цьогоріч компанія «Аврора» в рамках своєї соціальної діяльності тісно співпрацює з БО «Світло надії». Це одна з наймасштабніших благодійних організацій Полтави, яка працює за кількома напрямами: молодіжний, навчально-виробничий та консалтинговий центри, притулок для жінок, центр адаптації для безпритульних осіб та звільнених з місць позбавлення волі, відділ програм громадського здоров’я та пенітенціарний відділ. 

Нещодавно «Аврора» передала фінансову допомогу Притулку для жінок БО «Світло надії». На ці кошти створять кризову кімнату та відремонтують денний центр. Там оновлять душову кімнату, встановлять натяжні стелі та частково облаштують зовнішню територію металопрофілем задля створення безпечного місця. 

«Наша компанія є соціально відповідальною. Діяльність Притулку – це яскравий прояв підтримки гендерної рівності. Також це є особливо важливим для нас, бо значна кількість співробітників «Аврори» – це жінки і ми, як відповідальний роботодавець, підтримуємо розвиток та кар'єрний ріст наших працівниць. Більшість керівництва компанії – теж жінки: успішні, розумні та чутливі. Тому така позиція сприяє підтримці пріоритетних для компанії цілей сталого розвитку, які реалізуються у вигляді конкретних соціальних проєктів у місцевих громадах», - зауважує Ольга Правда директорка з персоналу мережі магазинів «Аврора».

Це не єдина реалізована соціальна ініціатива в тісній взаємодії «Аврори» та «Світла надії». До Міжнародного дня захисту дітей наша команда передала подарунки підопічним кризового центру благодійної організації, де тимчасово проживають та отримують всебічну допомогу жінки, які опинились у складних життєвих обставинах. Малеча отримала розвивальні та активні ігри, набори для творчості, дитячий посуд та солодощі, а мамам вручили косметичні набори з продукції мультимаркету «Аврора». 

Крім того, в липні ми передали меблі та першу партію зібраних речей на «Полиці добра» для потреб підопічних БО «Світло надії». 

«Отримали 4 суперзручні столи для занять та стільці до них. Тож тепер наші дітлахи зможуть повноцінно навчатися та займатися за комфортними меблями. А також багато речей, які тут завжди знайдуть своїх власників. Вкотре ми пишаємося таким соціальним бізнесом! Дякуємо за постійну підтримку та небайдужість», – відзначила керівниця притулку для жінок Олена Чикурова. 

Ще один напрям співпраці – виготовлення мерчу для аврорівців, які активно займаються спортом. При БО «Світло надії» діє громадська спілка «Соціальне підприємство «Навчально-виробничий центр». Тут працюють клієнтки Центру адаптації, особи, звільнені з місць позбавлення волі, внутрішньо переміщені особи та жінки, що перебувають у складних життєвих обставинах. На замовлення «Аврора Спорт» вони відшили та забрендували партію спортивного мерчу. У результаті ми отримали якісний мерч для «Аврора Спорт» та підтримали соціальне виробництво. Ось такий чудовий приклад взаємодії за принципом «Win-Win» з соціально значущою місією.

Наразі готується підписання меморандуму та реалізація інших проєктів у рамках партнерської угоди з БО «Світло надії».