Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

«Аврора» — генеральний партнер української збірної на чемпіонаті світу для професійних рибалок у Литві

З 4 по 5 листопада у Литві тривав 3-й чемпіонат світу з лову форелі в озерах. Змагання світового рівня тут проводили вперше. У чемпіонаті взяли участь 11 національних команд. Українська збірна була представлена делегацією з 8 осіб, серед яких 5 спортсменів (4 основних і 1 запасний) і троє тренерів.

Локацію для проведення змагань обрали невипадково, адже мальовниче озеро у містечку Васакнос є популярним місцем для проведення риболовних турнірів з ловлі озерної форелі. 

«Литва — це дуже красива країна, яка налічує на відносно невелику територію більше 6 000 озер. Водойма, на якій проводили змагання, являє собою комплекс з гарною інфраструктурою, налічує декілька озер, де запускають та розводять рибу. Озеро, на якому відбувся чемпіонат світу, попередньо було зариблене райдужною фореллю», — розповів керівник напрямку Федерації риболовного спорту України Кирило Безверхий.

За правилами змагань вся впіймана риба одразу відпускається. Спортсмени можуть використовувати лише спінінгові снасті й винятково штучні тверді приманки — блешні та різноманітні воблери. 

«Змагання тривали два дні, кожен день складався з 10 турів по 20 хвилин. Тобто спортсмени рухаються по водоймі, змінюючи сектори. Відповідно за 10 турів спортсмен проводить 10 «дуелей», зустрічаючи в кожному наступному секторі суперника з іншої країни. Завдання спортсмена — за допомогою спінінга й арсеналу приманок, що є в його розпорядженні, спіймати риби більше аніж опонент», — додав Кирило Безверхий.

 Команда збірної України увійшла у п’ятірку лідерів чемпіонату. Перемогу здобули господарі змагань — збірна Литви. 2-ге місце посіла команда збірної Італії, 3-тє місце — команда збірної Латвії та 4-те місце — команда збірної Німеччини.

«Ми програли буквально трішечки командам, що попереду, — пояснив Кирило, — від Німеччини, Латвії та Італії у нас мінімальний розрив в 1 – 2 бали — призові місця вирішувала буквально одна-дві риби. На жаль, ми не змогли потрапити в призові, але отримали величезний досвід.

Генеральним партнером Збірної України 2023 року виступила мережа мультимаркетів “Аврора” і ми вдячні компанії за підтримку риболовного спорту на світовій арені. “Аврора” потужно підтримує ЗСУ, Литва активно допомагає Україні в боротьбі з агресором, і ми теж під час чемпіонату світу проводили прямі ефіри в соцмережах і наші глядачі донатили на потреби підрозділу, в якому боронить Україну один із найсильніших спортсменів України в цій дисципліні Андрій Павлюк. Таким чином ми зробили свій внесок в зборі коштів для ремонту трьох бойових автівок».

Дякуємо нашій збірній за розвиток риболовного спорту і гідне представлення України на міжнародній арені.