Аврора for_partners contact_centre [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Аврора підтримала Національний відбір ветеранів війни до міжнародних змагань

14 вересня в Буковелі «Федерація стронгмену України» спільно з Міністерством у справах ветеранів України та за партнерства «Аврори» провела Національний відбір ветеранів війни до міжнародних змагань «Strong Spirit’s Games». У заході взяли участь 139 ветеранів з 20 регіонів України.  

«Спорт — найкращий засіб та інструмент для ресоціалізації ветерана у цивільне життя»,— зазначив Президент федерації стронгмену Сергій Конюшок. А учасник змагань, ветеран Ілля Гайдук додав: «Такі змагання надважливі. Ідучи до результату, тренуючись, всі ми в колі однодумців і маємо вагому підтримку. Для нас життя набуває сенсу».

Спортсмени змагалися в адаптивних видах спорту: жим штанги лежачи (на максимум та на рази), веслування на тренажері (100 м та 100 сек), ривок гирі, ейрбайк 50 ккал. Спортсмен-ветеран з Києва Сергій Стратійчук встановив рекорд з веслування 100 сек — 610 м.

Цьогорічний «Strong Spirit Games» був відбірковим етапом до міжнародних змагань «Arnold Classic Europe 2024», що пройдуть 11-13 жовтня в Мадриді. Уперше українська збірна з ветеранів війни вирушить на ці змагання, щоб гідно представити нашу країну. Це стратегічний поступ розвитку галузі спортивної реабілітації ветеранів війни в Україні та світі.